Jak v přízemí vznikala současná kavárna

V přízemí věže bývala dlouhá léta, od r. 1802 nejdříve šenkovna, později velmi oblíbená a navštěvovaná restaurace. Později byla místnost poničena vandaly i počasím, byl odcizen i malovaný a vyřezávaný trámový strop, zůstaly jen poničené zdi, jak se můžete přesvědčit ve fotogalerii.

Protože je potřeba zajistit pro návštěvníky občerstvení, je přízemí první místnost, která se začíná opravovat, a tak dne 10.6.2009 začaly opravy odstraňováním staré omítky.

Potom se postupně opravily poničené zdi, byla nahrubo nahozena klenba, rozvedeny elektrické kabely k budoucím zásuvkám a osvětlení.V několika vrstvách byla nahozena omítka, bohužel při tom nebyla zakryta okna, jejichž následné umytí a doslova oškrábání cementu nám dalo hodně práce.Nejsložitější bylo nahození klenby, ale nakonec se i tato práce dokončila.Místnost byla vymalována, spousta cementu byla potřeba na podlahu.V září už bylo možno v místnosti si posedět, i když práce zdaleka nekončily.Později byly vysekány rozvody pro trubky k radiátorům pod okna, aby návštěvníkům bylo tepleji.

Krbová kamna vyhřívají místnost,kde si návštěvníci mohou posedět, další úpravy se nyní dělají ve vedlejší místnosti přístavku, kde bude další bar s pecí na pravou italskou Pizzu. Pracuje se núpravách zázemí pro personál budoucí restaurace,která bude mít po skončení oprav dvě místnosti pro návštěvníky,kuchyň restaurace bude v prvním patře přístavku.

Na přiložených fotografiích bych Vám chtěla přiblížit práce na opravách přízemí postupně od jejich začátku až do současnosti.Fotogalerie se bude postupně doplňovat jak budou opravy pokračovat.

Krasava Šerkopová
14. 6. 2009 6:01

Komentáře

3 komentářů

  1. AAA

    Zajímavá fotodokumentace, kdo to vše financuje?

  2. Krasava

    Důležité je že se to financuje:-) ..někdy je lepší nevědět c čeho zdroje opravdu pocházejí. jinak si nedovedu vysvětlit, proč vám na tuto otázku za dva roky nikdo nedal odpověď.

  3. krasava

    Musím upozornit že předchozí odpověď jsem nepsala. Oprava se částečně financovala z provozu občerstvení a částečně ze zdrojů majitelů Zámečku, nevím,proč by mělo být lepší nevědět z čeho, a omlouvám se,ale někdy si nevšimnu komentáře na různá témata, mám dost práce s provozem Zámečku, na který nedostávám nic.

Napište komentář